Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Klasyczne kotlety schabowe w nieco innej odsłonie. Miękkie i soczyste mięso z dodatkiem aromatycznego farszu pieczarkowego i sera sprawia, że jest to wyjątkowo smaczne i ładnie prezentujące się danie.

Składniki

5-6 plastrów schabu bez kości
150 g małych pieczarek
1 szalotka
100 g żółtego sera
sól, pieprz do smaku
bułka tarta
jajko
olej do smażenia

Opis wykonania

Pieczarki oczyść, drobno pokrój. Szalotkę obierz i drobno posiekaj. Rozgrzej patelnię na płycie grzewczej i podsmaż pieczarki z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zawiń roladkę spinając w razie potrzeby wykałaczkami. Schab rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Na środku ułóż przesmażone pieczarki i kawałek żółtego sera. 

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych