Kotlety schabowe nadziewane
![Kotlety schabowe nadziewane](https://akademiasmaku.pl/storage/7373/conversions/kotlety-schabowe-nadziewane-4541-single.webp)
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Kotlety schabowe nadziewane
Kotlety schabowe nadziewane
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8838/conversions/N2lUosKCjvnb4c-thumb.webp)
Pieczarki oczyść, drobno pokrój. Szalotkę obierz i drobno posiekaj. Rozgrzej patelnię na płycie grzewczej i podsmaż pieczarki z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8839/conversions/bHGmgK9lmZBrVY-thumb.webp)
Zawiń roladkę spinając w razie potrzeby wykałaczkami. Schab rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Na środku ułóż przesmażone pieczarki i kawałek żółtego sera.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8840/conversions/JuY2qIoaBpCFUC-thumb.webp)
Obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.
Komentarze