Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kotlety schabowe nadziewane

Opis wykonania

Klasyczne kotlety schabowe w nieco innej odsłonie. Miękkie i soczyste mięso z dodatkiem aromatycznego farszu pieczarkowego i sera sprawia, że jest to wyjątkowo smaczne i ładnie prezentujące się danie.

Kotlety schabowe nadziewane - krok 1

Pieczarki oczyść, drobno pokrój. Szalotkę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na rozgrzanej patelni. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Kotlety schabowe nadziewane - krok 2

Zawiń roladkę spinając w razie potrzeby wykałaczkami. Schab rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Na środku ułóż przesmażone pieczarki i kawałek żółtego sera. 

Kotlety schabowe nadziewane - krok 3

Obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.