Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Spaghetti Bolognese

Opis wykonania

Przepis na klasyczne spaghetti Bolognese. !!POLECAM!!

Makaron gotujemy al dente od 7 do 12minut od zagotowania się w lekko osolonej wodzie,odcedzamy,hartujemy zimną wodą (by zatrzymać proces gotowania). W szerokim garnku rozgrzewamy oliwę dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę lekko rumienimy wrzucamy mięso mielone,lekko solimy,smażymy na średnim ogniu ok.10 minut często mieszając.Do mięsa dodajemy pomidory w zalewie,koncentrat pomidorowy,zmiażdżony czosnek.Dusimy dalej 20 min.Po czasie do garnka dodajemy zmielone w maszynce na małych oczkach warzywa,doprawiamy do smaku.Dusimy wszystko ok.1h na małym ogniu (jeśli trzeba podlewamy bulionem ).Sprawdzamy smak.Do sosu bolognese dodajemy ugotowany makaron,dokładnie mieszamy,porcjujemy na talerze,posypujemy posiekaną natką i startym parmezanem.SMACZNEGO.