Fasola po bretońsku
6 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Fasola po bretońsku
Fasola po bretońsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Fasolę płuczemy, przebieramy i zostawiamy w letniej wodzie na noc, by się namoczyła.
Odcedzamy fasolę, dolewamy do niej bulion wołowy, dodajemy przyprawy i całość gotujemy ok. godzinę pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.
Boczek kroimy w kostkę i smażymy ok. 3 min na patelni – następnie dodajemy go do fasoli.
Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek i pokrojoną kiełbasę.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Przekładamy cebulę do garnka z fasolą i dusimy przez 30 minut na niskiej mocy płyty grzewczej.
Pod koniec dodajemy przesmażony na łyżce masła koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.
Komentarze