Fasola po bretońsku
![Fasola po bretońsku](https://akademiasmaku.pl/storage/7667/conversions/fasola-po-bretonsku-4840-single.webp)
6 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Fasola po bretońsku
Fasola po bretońsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9387/conversions/9DqXVM3Wq7606m-thumb.webp)
Fasolę płuczemy, przebieramy i zostawiamy w letniej wodzie na noc, by się namoczyła.
Odcedzamy fasolę, dolewamy do niej bulion wołowy, dodajemy przyprawy i całość gotujemy ok. godzinę pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9388/conversions/TYb3guD6uzy26u-thumb.webp)
Boczek kroimy w kostkę i smażymy ok. 3 min na patelni – następnie dodajemy go do fasoli.
Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek i pokrojoną kiełbasę.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9389/conversions/Hpr1UjmMgrBCA7-thumb.webp)
Przekładamy cebulę do garnka z fasolą i dusimy przez 30 minut na niskiej mocy płyty grzewczej.
Pod koniec dodajemy przesmażony na łyżce masła koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.
Komentarze