Fasola po bretońsku według Mateusza Gesslera
 
                                            6 porcji
120 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 5)
Składniki
Wartości odżywcze
Fasola po bretońsku według Mateusza Gesslera
Fasola po bretońsku według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Fasolę płuczemy, przebieramy i zostawiamy w letniej wodzie na noc, by się namoczyła.
Odcedzamy fasolę, dolewamy do niej bulion wołowy, dodajemy przyprawy i całość gotujemy ok. godzinę pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.
 
                        Boczek kroimy w kostkę i smażymy ok. 3 min na patelni – następnie dodajemy go do fasoli.
Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek i pokrojoną kiełbasę.
 
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
 
                         
                        Przekładamy cebulę do garnka z fasolą i dusimy przez 30 minut na niskiej mocy płyty grzewczej.
Pod koniec dodajemy przesmażony na łyżce masła koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.
 
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze