Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Aksamitny, bardzo aromatyczny, intensywny, pełen temperamentu. Taki jest właśnie krem z buraka z mlekiem kokosowym.

Składniki

4 szt. upieczone buraki
1 szt. mleko kokosowe
2 szt. ząbki czosnku
chilli
400 ml woda
1 łyżeczka sól

Opis wykonania

Czosnek i chilli posiekać drobno, udusić na oliwie. Upieczone buraki obrać i pokroić w kostkę. Dodać na patelnię. Smażyć chwilę, do wymieszania smaków. Następnie przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Dodać mleko kokosowe i sól. Wymieszać. Zmiksować na gładki krem. W razie potrzeby doprawić do smaku solą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych