Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem z buraków

Opis wykonania

Bomba witaminowa, czyli zupa krem z buraków. Dużo warzyw, idealna konsystencja i intensywny kolor i smak.

Przygotowanie: Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym/maśle klarowanym. Po chwili dodajemy obrane, pokrojone w kostkę buraki. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy passatę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą, papryką słodką i chwilę smażymy. Do garnka wrzucamy pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę, zalewamy wodą i chwilę gotujemy. Następnie dodajemy zawartość patelni oraz obrane i pokrojone jabłko. Całość gotujemy pod przykryciem ok. 40 min. Zupę blendujemy na gładką masę i przyprawiamy ziołami. Zupę podajemy z natką pietruszki i nasionami słonecznika/dyni. A dla tych, którzy wolą mniej zdrowo polecam łyżkę śmietany:)
Tomek Lach