Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kremowa zupa brokułowa

Opis wykonania

Intensywnie zielona i pożywna zupa z lekką nutą mięty.

Nietypowe składniki dodane do zup świetnie komponują się z warzywami i podkreślają ich smak, nadając zupie nowego wymiaru.

Opis przygotowania:

  1. Cebulę, pietruszkę oraz selera obierz i drobno pokrój. Podsmaż je na oliwie, aż cebula będzie szklista.
  2. Brokuła umyj i podziel na różyczki. Dodaj razem z wodą do podsmażonych warzyw. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 5 minut lub do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  3. Całość zmiksuj na gładko. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta dolej wody. Następnie dodaj przyprawy, zioła oraz soczewicę. Gotuj jeszcze kilka minut.
  4. Zupę podawaj z pokruszonymi kawałkami sera i świeżymi listkami mięty.

TIP

  • Podając zupę możesz dodatkowo skropić ją octem balsamicznym.
  • Soczewicę możesz zamienić na makaron lub ryż.
  • Zupę możesz podać również z orzechami np włoskimi lub migdałami.

Bosch do kuchni