Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Penne ze szpinakiem i tuńczykiem

Składniki

500 g Pene
1 łyżka olej
1 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta zioła prowansalskie
1 szczypta chile
1 szt. tuńczyk w sosie własnym
500 g szpinak
2 szt. Pomidory
20 dkg ser żółty
1 szczypta bazylia
1/2 garść pieprz kolorowy - ziarnka
1 szczypta Papryka słodka

Opis wykonania

Penne gotujemy al'dente. Cebulkę podsmażamy na oleju na złoto. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i smażymy wszystko razem.

Następnie dodajemy tuńczyka oraz szpinak i przyprawiamy solą pieprzem, pieprzem kolorowym, bazylią, ziołami prowansalskimi, chile, papryką słodką oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Podsmażamy około 10 minut, a na koniec dodajemy starty ser żółty oraz makaron. Wszystko razem mieszamy i danie jest gotowe do podania.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych