Makaron szpinakowo-tuńczykowy
3 porcje
30 min
Łatwe
1 (Ilość ocen: 1)
Penne ze szpinakiem i tuńczykiem
Składniki
500 g Pene
1 łyżka olej
1 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta zioła prowansalskie
1 szczypta chile
1 szt. tuńczyk w sosie własnym
500 g szpinak
2 szt. Pomidory
20 dkg ser żółty
1 szczypta bazylia
1/2 garść pieprz kolorowy - ziarnka
1 szczypta Papryka słodka
Makaron szpinakowo-tuńczykowy
Makaron szpinakowo-tuńczykowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Penne gotujemy al'dente. Cebulkę podsmażamy na oleju na złoto. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i smażymy wszystko razem.
Następnie dodajemy tuńczyka oraz szpinak i przyprawiamy solą pieprzem, pieprzem kolorowym, bazylią, ziołami prowansalskimi, chile, papryką słodką oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Podsmażamy około 10 minut, a na koniec dodajemy starty ser żółty oraz makaron. Wszystko razem mieszamy i danie jest gotowe do podania.
Komentarze