Spaghetti z tuńczykiem
3 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Gdy głodek doskwiera, a w kuchni nie chcesz spędzić zbyt wiele czasu...
Składniki
200 g makaron spaghetti
pomidory w puszce
tuńczyk w puszce
1 szt. cebula
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczypta cukier
1 szczypta sól, pieprz
mieszanka ziół ( bazylia, oregano, natka pietruszki)
Spaghetti z tuńczykiem
Spaghetti z tuńczykiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, kiedy się zeszkli dojadaj pomidory z puszki, kilka łyżek oliwy z oliwek i całość gotuj przez chwilę. Dodaj tuńczyka, następnie odrobinę cukru i dopraw sos solą pieprzem, ostrą papryką i ziołami.
Sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti.
Komentarze