Pieczony udziec z indyka

4 porcje
15 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Pieczony udziec z indyka
Pieczony udziec z indyka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umyte i osuszone mięso oczyść i oprósz solą oraz pieprzem. Można również w kilku miejscach przekłuć mięso, by podczas pieczenia było bardziej soczyste i marynata lepiej się wchłonęła.
Przygotuj marynatę: ketchup połącz z miodem, dodaj olej, a także oba rodzaje papryki.
Porada
Upieczenie kruchego i soczystego mięsa może być problematyczne. Jest na to sposób! Skorzystaj z termosondy PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch.

Mięso wymieszaj z marynatą i wstaw na 5 godzin do lodówki.
Tak przygotowane mięso, piecz w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem przez około 90 minut, w temperaturze 180 stopni. Następnie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze około 15 minut.
Komentarze