Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pierogi z mięsem

Opis wykonania

Lekko pikantne pierogi z mięsem to idealna propozycja na obiad.

1

Mięso zmiel w maszynce. Cebulę obierz i drobno pokrój. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.

2

Cebulę podsmaż na oleju, a gdy zacznie się rumienić dodaj mięso. Po chwili na patelnię dodaj paprykę oraz pomidory. Podsmażaj wszystko razem cały czas mieszając.

3

Następnie wymieszaj przecier z musztardą, przyprawami i miodem. Sos dodaj na patelnię i dokładnie wymieszaj z resztą składników. Doprowadź do wrzenia i dodaj kukurydzę. Zdejmij z ognia i przestudź.

4

Mąkę przesyp do miski i dodaj sól. Stopniowo dolewaj ciepłej wody cały czas mieszając. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.

5

Ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm. Przy pomocy szklanki wykrawaj kółka. Na każdym umieść łyżkę wystudzonego farszu.

6

Pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj około 3 minut od wpłynięcia.