Pierogi z mięsem
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Pierogi z mięsem
Pierogi z mięsem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso zmiel w maszynce. Cebulę obierz i drobno pokrój. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Cebulę podsmaż na oleju, a gdy zacznie się rumienić dodaj mięso. Po chwili na patelnię dodaj paprykę oraz pomidory. Podsmażaj wszystko razem cały czas mieszając.
Porada
Uwielbiasz pierogi z mięsem, ale przeraża Cię ich samodzielnie wykonanie farszu? Sprawdź, jak nasadka do mielenia mięsa w robocie kuchennym Bosch może Ci pomóc.
Następnie wymieszaj przecier z musztardą, przyprawami i miodem. Sos dodaj na patelnię i dokładnie wymieszaj z resztą składników. Doprowadź do wrzenia i dodaj kukurydzę. Zdejmij z ognia i przestudź.
Mąkę przesyp do miski i dodaj sól. Stopniowo dolewaj ciepłej wody cały czas mieszając. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.
Ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm. Przy pomocy szklanki wykrawaj kółka. Na każdym umieść łyżkę wystudzonego farszu.
Pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj około 3 minut od wpłynięcia.
Komentarze