Pierogi z mięsem

4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Pierogi z mięsem
Pierogi z mięsem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso zmiel w maszynce. Cebulę obierz i drobno pokrój. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Cebulę podsmaż na oleju, a gdy zacznie się rumienić dodaj mięso. Po chwili na patelnię dodaj paprykę oraz pomidory. Podsmażaj wszystko razem cały czas mieszając.
Porada
Jeśli zostanie Ci trochę farszu, możesz dodać do niego pomidory tworząc sos, którym możesz polać ugotowane pierogi.

Następnie wymieszaj przecier z musztardą, przyprawami i miodem. Sos dodaj na patelnię i dokładnie wymieszaj z resztą składników. Doprowadź do wrzenia i dodaj kukurydzę. Zdejmij z ognia i przestudź.
Mąkę przesyp do miski i dodaj sól. Stopniowo dolewaj ciepłej wody cały czas mieszając. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.
Ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm. Przy pomocy szklanki wykrawaj kółka. Na każdym umieść łyżkę wystudzonego farszu.
Pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj około 3 minut od wpłynięcia.
Komentarze