Placuszki jabłkowe
2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Słodka, śniadaniowa propozycja, lecz nada się także na deser czy słodką przekąskę.
Składniki
80 g płatków jaglanych
50 g mąki ryżowej
3 jaja
2 duże jabłka
2 łyżki ksylitolu
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka miodu
Placuszki jabłkowe
Placuszki jabłkowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Lekkie i pyszne placuszki z jabłkami, mąką ryżową i płatkami jaglanymi z dodatkiem cynomonu i borówek.
Opis przygotowania:
- Jabłka zetrzyj na tarce. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj, a następnie usmaż placuszki na rozgrzanej patelni (można użyć odrobiny oleju kokosowego).
- Gotowe placuszki możesz posypać rozdrobnionym ksylitolem (polecam zrobić to przy użyciu młynka do kawy) i posypać borówkami.
Komentarze