Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Sałatka, która doskonale sprawdzi się na śniadanie czy lunch do pracy. Brokuły, kukurydza, jajka, karczochy i cebula, a całość skropiona sosem jogurtowym.

Składniki

500 g - brokuła
3 szt. - jajek
3 łyżki - kukurydzy konserwowej
2 łyżki - cebuli perłowej
3-4 szt. - karczochów w oleju
3 łyżki - jogurtu naturalnego
1 łyżka - majonezu
- sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Brokuł podziel na mniejsze różyczki i ugotuj na płycie grzewczej tak, aby był miękki, ale jeszcze chrupiący i o intensywnym zielonym kolorze.

Jajka ugotuj na półtwardo, pokrój na połówki.

Jogurt wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.

Bosh Logo
Bosh

Ugotowane brokuły i pokrojone jajko ułóż na dużym talerzu lub w półmisku, dodaj cebulę perłową, kukurydzę i karczochy. Całość polej sosem jogurtowym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych