Sałatka z brokułami i jajkiem
4 porcje
30 min
Łatwe
3.67 (Ilość ocen: 3)
Sałatka, która doskonale sprawdzi się na śniadanie czy lunch do pracy. Brokuły, kukurydza, jajka, karczochy i cebula, a całość skropiona sosem jogurtowym.
Składniki
500 g - brokuła
3 szt. - jajek
3 łyżki - kukurydzy konserwowej
2 łyżki - cebuli perłowej
3-4 szt. - karczochów w oleju
3 łyżki - jogurtu naturalnego
1 łyżka - majonezu
- sól, pieprz do smaku
Sałatka z brokułami i jajkiem
Sałatka z brokułami i jajkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Brokuł podziel na mniejsze różyczki i ugotuj na płycie grzewczej tak, aby był miękki, ale jeszcze chrupiący i o intensywnym zielonym kolorze.
Jajka ugotuj na półtwardo, pokrój na połówki.
Jogurt wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Ugotowane brokuły i pokrojone jajko ułóż na dużym talerzu lub w półmisku, dodaj cebulę perłową, kukurydzę i karczochy. Całość polej sosem jogurtowym.
Komentarze