Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dziś zapraszam Was do zapoznania się z moim przepisem na zupę krem z brokułów, podaną z makaronem dyniowym

Składniki

500 g brokuł
2 szt. ziemniaki średniej wielkości
2 l bulion drobiowy
1 szczypta chili
1/2 łyżeczka czosnek granulowany
2 łyżka śmietana 30%
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i umyć. Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wszystko zalać bulionem i gotować do miękkości ziemniaków i brokułów. Gdy warzywa mamy już miękkie odlewamy szklankę bulionu, a resztę w całości miksujemy na gładki krem. Jeżeli zupa jest za gęsta dolewamy pozostawiony bulion. Zupę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i chili. Na końcu dodajemy 1 łyżkę śmietany - mieszamy. Mój sposób podania z makaronem dyniowym posypane startym parmezanem. Zupa świetnie smakuje solo lub z grzankami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych