Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szaszłyki z warzyw z grilla

Opis wykonania

Podczas grillowania nie zapomnij o bliskich, którzy nie jedzą mięsa.

Jarskie dania z grilla są  lekkie, zdrowe i pożywne - nic dziwnego, że cieszą się uznaniem również „mięsożerców”.



Opis przygotowania:



  1. Z oliwy, sosu sojowego i przypraw przygotuj marynatę.

  2. Bakłażana pokrój w około 1,5-2 cm plastry. Rozłóż je na desce i z obu stron posyp solą. Po około 10 minutach opłucz je, osusz i pokrój w dużą kostkę lub przekrój na pół.

  3. Warzywa dokładnie umyj, a następnie pokrój paprykę w dużą kostkę, cukinię w plastry, szalotki w ćwiartki, a łodygi szparagów podziel na 3-4 części. Pieczarki oraz pomidory zostaw w całości.

  4. Wszystkie warzywa wymieszaj z marynatą i odstaw na conajmniej 20 minut.

  5. Warzywa nabijaj na szpikulce w dowolnej kolejności.

  6. Szaszłyki grilluj z każdej strony do momentu, aż pieczarki i cebula będą miękkie.