Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Barszcz ukraiński

Opis wykonania

Barszcz ukraiński po prostu pycha.Polecam.

Do dużego garnka wlewamy wodę wrzucamy żeberka,kość,liście, ziele ang.oraz fasolę dzień wcześniej namoczoną.Gotujemy wywar ok.45 min.aż fasolka będzie w pół miękka. W między czasie płuczemy warzywa, obieramy i kroimy w grubą kostkę.Kapustę szatkujemy.Słoninę kroimy w drobną kostkę i wytapiamy na głębokiej patelni (najlepiej wok).Po wytopieniu słoniny dodajemy do niej cebulę, buraki ,marchew, paprykę, czosnek i całość podsmażamy na średnim ogniu często mieszając i poruszając patelnią ok.10 min. Po tym czasie podlewamy wywarem i dusimy kolejne 10 min. pod przykryciem.Ziemniaki , kapustę i warzywa z patelni dodajemy do wywaru gotujemy wszystko do miękkości.Doprawiamy do smaku . Zdejmujemy garnek z ognia.Śmietanę hartujemy i dodajemy do zupy.Posypujemy posiekana zieleniną.Zupa powinna miec smak pikantno-słodko-kwaśny.SMACZNEGO.