Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa minestrone z makaronem

Opis wykonania

Cudowna włoska zupa na bazie różnorodnych warzyw, która rozgrzeje i nasyci każdego głodomora.

baner reklamowy maszynki do mielenia

W dużym, głębokim garnku najlepiej z podwójnym dnem rozgrzać oliwę. Dodać pancettę/boczek podsmażyć przez chwilę następnie dodać drobno posiekany czosnek i cebulę w kostkę. Smażyć przez kilka minut mieszając od czasu do czasu. Potem przesunąć zawartość garnka na bok dodać marchewkę oraz seler (pokrojone w kostkę), podsmażyć chwilę i zmieszać z pozostałymi warzywami w garnku. Smażyć około 5 minut lub do czasu aż warzywa troche zmiękną. Do warzyw następnie dodać pomidory w puszce, wywar wołowy oraz odsączoną z wody fasolę. Dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez około godzinę. Doprawiamy trochę solą i pieprzem. Po godzinie dodajemy pokrojoną fasolkę, groszek, poszatkowaną kapustę, świeże zioła i makaron. Mieszamy dokładnie i gotujemy pod przykryciem kolejne 15-20 min aż wszystkie warzywa będą miekkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z tartym parmezanem (opcjonalne).