Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wyborna zupa gulaszowa

Opis wykonania

Po spróbowaniu wielu, oj wielu różnych gulaszowych w końcu postanowiłam zrobić swoją wersję, która okazała się dla domownikow najlepsza!

Cebulę pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na rozgrzany olej. Dorzuciłam pokrojony w kostkę boczek. Jak się podsmażył dodałam papryki. Smażyłam 10 minut. Następnie wrzuciłam umyte, osuszone i pokrojone w kostkę mięso. Dusiłam, co jakiś czas mieszając, aż powstały sos odparuje. Wtedy dodałam pokrojone w paseczki papryki i dusiłam 15 minut. Następnie dorzuciłam marchewki pocięte w półksiężyce oraz starty na dużych oczkach seler oraz przecisnęłam przez praskę czosnek. Po 10 minutach mieszania podlałam bulionem (2,5 – 3 litra). Gotowałam ponad godzinę – do miękkości mięsa. Wtedy przyprawiłam koncentratem, pieprzem i solą. Następnie dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kukurydzę. Gotowałam aż ziemniaki zmiękną. Wtedy zupę zagęściłam mąką z wodą. Dorzuciłam pół pęczka posiekanej pietruszki. Podałam na talerzu posypując obficie resztą pietruszki. Najlepiej smakuje z pieczywem! Polecam!