Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa gulaszowa z soczewicą i kurczakiem

Zupa gulaszowa z soczewicą i kurczakiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszna zupa w sam raz na jesienne wieczory.

Składniki

600 g filet z kurczaka
2 l bulion warzywny
250 g mrożona włoszczyzna
1 szklanka ketchup pikantny
400 g pomidory krojone w puszce
2 szt. papryka czerwona
500 g pieczarki
1 szklanka zielona soczewica
2 łyżeczka słodka papryka
1 łyżeczka ostra papryka
sól, pieprz

Opis wykonania

Bulion zagotować z włoszczyzną. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w piórka podsmażyć na oleju. Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć papryką słodką (1łyżeczka) I podsmażyć, dodać do zupy. Pieczarki I cebulę dodać do bulionu. Paprykę pokroić w niezbyt drobną kostkę, wrzucić do zupy. Dodać pomidory, ketchup i soczewicę. Przyprawić przyprawami. Gotować na małym ogniu do momentu aż soczewica będzie miękka. Podawać z pieczywem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych