Zupa gulaszowa z soczewicą i kurczakiem
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Przepyszna zupa w sam raz na jesienne wieczory.
Składniki
600 g filet z kurczaka
2 l bulion warzywny
250 g mrożona włoszczyzna
1 szklanka ketchup pikantny
400 g pomidory krojone w puszce
2 szt. papryka czerwona
500 g pieczarki
1 szklanka zielona soczewica
2 łyżeczka słodka papryka
1 łyżeczka ostra papryka
sól, pieprz
Zupa gulaszowa z soczewicą i kurczakiem
Zupa gulaszowa z soczewicą i kurczakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Bulion zagotować z włoszczyzną. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w piórka podsmażyć na oleju. Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć papryką słodką (1łyżeczka) I podsmażyć, dodać do zupy. Pieczarki I cebulę dodać do bulionu. Paprykę pokroić w niezbyt drobną kostkę, wrzucić do zupy. Dodać pomidory, ketchup i soczewicę. Przyprawić przyprawami. Gotować na małym ogniu do momentu aż soczewica będzie miękka. Podawać z pieczywem.
Komentarze