Zupa krem z białych warzyw z wanilią i wędzonym boczkiem

4 porcje
120 min
Łatwe
Składniki
Zupa krem z białych warzyw z wanilią i wędzonym boczkiem
Zupa krem z białych warzyw z wanilią i wędzonym boczkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Oliwa: Olej połączyć z pikantną papryczką Krem: Boczek zrumienić, wyciągnąć, odsączyć na papierowym ręczniku, Część tłuszczu odlać, a na pozostałej części udusić cebulę z czosnkiem. Dodać pokrojoną pietruszkę, seler, ziemniaki, zalać bulionem, dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Odstawić do ostygnięcia, Zblendować na gładki krem. Dodać ziarna wanilii wraz z laską, dorzucić boczek, zagotować, Dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem, Zupę serwować z pikantną oliwą i posypaną zieleniną.
Komentarze