Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

FIT OBIAD: Zupa ogórkowa z koperkiem

FIT OBIAD: Zupa ogórkowa z koperkiem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa ogórkowa to jedna z najpopularniejszych polskich zup.

Składniki

6 ogórków kiszonych
2 skrzydełka drobiowe
2 niewielkie marchewki
1 pietruszka
1/2 cebuli
Pieprz, sól
4 ziemniaki
2 łyżeczki masła
Pęczek koperku
3 łyżki mleczka kokosowego

Opis wykonania

Zupa przygotowana na bazie kiszonych ogórków z dodatkiem mleczka kokosowego to nie tylko pyszne, ale i wartościowe danie.

Opis przygotowania:

  1. Cebulę, pietruszkę i mięso zalej wodą, dopraw szczyptą pieprzu, soli i gotuj przez około 60 minut, a następnie odcedź.
  2. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę marchewkę oraz ziemniaki i pozostaw na wolnym ogniu przez 10 - 15 minut.
  3. Dodaj przetarte ogórki i gotuj jeszcze przez 3 - 5 minut. Na sam koniec dodaj mleczko kokosowe i posiekany koperek. 
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Idealna zupa na niedzielny obiad z rodziną.
fiziowaaa
Pyszna! Polecam