Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Samo zdrowie..

Składniki

30 g marchew
30 g pietruszka
60 g seler
30 g por
150 g kapusta włoska
9 g smalec
3 g mąka
2 szt. liść laurowy
1 łyżeczka imbir
1 łyżeczka gałka muszkatowa
1 łyżeczka majeranek
1 szczypta pieprz
1 szczypta sól

Opis wykonania

warzywa korzeniowe myjemy ,ubieramy,kroimy w cienkie słupki i podsmazamy na tłuszczu.kapustę posiatkować i dusić do miękkości pod przykryciem w małej jlości wody,z tłuszczu i mąki zrobić jasno-złotą zasmażkę,rozprowadzić wywarem,wszystko połączyć zagotować i przyprawić.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
anlovi
Ciekawy dodaw postaci kapusty włoskiej.