Flaki Jurajskie..
4 porcje
Średnie
Samo zdrowie..
Składniki
30 g marchew
30 g pietruszka
60 g seler
30 g por
150 g kapusta włoska
9 g smalec
3 g mąka
2 szt. liść laurowy
1 łyżeczka imbir
1 łyżeczka gałka muszkatowa
1 łyżeczka majeranek
1 szczypta pieprz
1 szczypta sól
Flaki Jurajskie..
Flaki Jurajskie..
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
warzywa korzeniowe myjemy ,ubieramy,kroimy w cienkie słupki i podsmazamy na tłuszczu.kapustę posiatkować i dusić do miękkości pod przykryciem w małej jlości wody,z tłuszczu i mąki zrobić jasno-złotą zasmażkę,rozprowadzić wywarem,wszystko połączyć zagotować i przyprawić.
Komentarze