Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kremowa zupa pomidorowa, delikatna i sycąca. Zupy domowe są nie tylko zdrowe, lecz także aromatyczne i pełne smaku.

Składniki

2 1/2 l bulion warzywny
1 szt. monidory w puszcze
2 szt. ziemniaki
1/2 łyżeczka mielona wędzona papryka
1/4 łyżka chili
1 łyżeczka suszona bazylia
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz cytrynowy
1/2 łyżeczka sos sojowy
1 szczypta natka pietruszki

Opis wykonania

Do bulionu wrzucamy ziemniaki i gotujemy na pół twardo. Następnie dodajemy pomidory z puszki Łowicz i wszystko razem gotujemy do miękkości ziemniaków. Zestawiamy z ognia i całość miksujemy na gładki krem. Dodajemy suszona bazylię. Jeżeli nasza zupa jest zbyt gęstej konsystencji możemy dolać odrobinę wody, ale nie zapominajmy, że nasza zupa ma być gęsta i kremowa. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, pieprzem cytrynowym, i paprykami. Podajemy udekorowaną listkami zielonej pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Pomidorowa zawsze spoko