Warzywne Muffinki
6 porcje
30 min
Łatwe
4.5 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Warzywne Muffinki
Warzywne Muffinki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa oczyścić paprykę, cukinię, marchewkę, seler naciowy pokroić na małe kawałki, podusić na margarynie aż zmiękną. Odstawić do wystygnięcia. Oliwki pokroić w plasterki. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia wymieszać. Ser zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać margarynę, przyprawy,ser oraz natkę pietruszki. Dodać do mąki i wymieszać energicznie łyżką. Wrzucić warzywa i ponownie wymieszać aż do połączenia składników. Formę na 12 muffinek posmarować tłuszczem,każdy dołek napełnić ciastem. Piec przez około 30 minut w temp. 190stopni ( do chwili kiedy patyczek wbity do środka muffinki będzie suchy po wyjęciu).
Komentarze