Zupa mocno grzybowa

4 porcje
Średnie
Pyszna, aromatyczna i bardzo mocno grzybowa.Coś dla wegetarian lub dla wielbicieli grzybów.
Składniki
200 g Prawdziwki
3 szt. Prawdziwki suszone
3 szt. Kostki rosołowe grzybowe
włoszczyzna pęczek
1 szczypta Sól i pieprz
3-4 łyżka kwaśna śmietana
2 szt. Ziemniaki
Zupa mocno grzybowa
Zupa mocno grzybowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Grzyby oczyścić, pokroić i umieścić w garnku z włoszczyzną. Dodać kostki rosołowe . pokruszyć suszone grzyby. Gotować do miękkości grzybów (ok 45 min), następnie wkroić ziemniaki i gotować jeszcze 10 min.Ewentualnie doprawić. Podawać z gęstą, kwaśną śmietaną. Podawać z kleksem śmietany. Smacznego!
Komentarze