Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, aromatyczna i bardzo mocno grzybowa.Coś dla wegetarian lub dla wielbicieli grzybów.

Składniki

200 g Prawdziwki
3 szt. Prawdziwki suszone
3 szt. Kostki rosołowe grzybowe
włoszczyzna pęczek
1 szczypta Sól i pieprz
3-4 łyżka kwaśna śmietana
2 szt. Ziemniaki

Opis wykonania

Grzyby oczyścić, pokroić i umieścić w garnku z włoszczyzną. Dodać kostki rosołowe . pokruszyć suszone grzyby. Gotować do miękkości grzybów (ok 45 min), następnie wkroić ziemniaki i gotować jeszcze 10 min.Ewentualnie doprawić. Podawać z gęstą, kwaśną śmietaną. Podawać z kleksem śmietany. Smacznego!
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Maria Izabela
Zamiast Kostek rosołowych polecam samemu zrobić bulion :)
Ewusia1222
Bardzo dobra i smaczna zupa

Powiązane przepisy