Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa serowa z grzankami

Opis wykonania

Zupy krem to doskonały sposób na przemycenie niejadkom wielu cennych składników. Ponadto większość z nich rozgrzewa, doskonale sprawdzając się zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. Nasza dzisiejsza propozycja to zupa serowa z grzankami i odrobiną boczku, która zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia, a jednocześnie jest bajecznie prosta w przygotowaniu.

  1. Jak prosta w przygotowaniu jest zupa serowa? Przepis mówi:

    Warzywa umyj, obierz i umieść w garnku. Zalej je zimną wodą. Warzywa gotuj na niedużym ogniu, aż bulion nabierze smaku, a warzywa zmiękną.

    Bulion przecedź do osobnego garnka. Odłóż na bok marchewkę, por i cebulę, pozostałe warzywa nie będą już potrzebne. Do bulionu dodaj serki topione, sól, pieprz i majeranek i gotuj na wolnym ogniu, aż ser się rozpuści, a całość nieco zgęstnieje (około 20 minut).

    Dodaj odłożone wcześniej warzywa i zblenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  2. W międzyczasie możesz przygotować dodatki:

    Chleb pokrój w kostkę i podsmażamy z odrobiną oliwy, aż się zrumieni. Na suchej patelni podsmaż pokrojony w cienkie paski wędzony boczek, aż będzie chrupiący.

    Szukasz wyposażenia do swojej kuchni? Sprawdź sprzęty Bosch: Płyty indukcyjne Bosch

  3. Gęsta zupa serowa z serków topionych najlepiej smakuje bezpośrednio po przygotowaniu. Przelej ją do głębokich talerzy i udekoruj, posypując grzankami i chipsami z boczku.

    Smacznego!

    Zobacz także: Jak zrobić domowe grzanki?

Bosch do kuchni