Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Gulaszowa

Opis wykonania

Moja Rodzina przepada za taką zupą, aromatyczną i rozgrzewającą. Danie można też nazwać jednogarnkowym i spokojnie nie trzeba drugiego dania

Wołowinę umytą osuszoną kroimy na średnią kostkę, skrapiamy octem i odstawiamy aby skruszała. Kroimy warzywa w małą kostkę. Na patelni na oleju podsmażamy mięso, jaki będzie zrumienione posypujemy mąką i chwilę podsmażamy. Wrzucamy do wcześniej przygotowanego bulionu wołowego i zaczynamy gotować na małym ogniu, na tej same patelni podsmażamy warzywa i dodajemy do garnka. Do gotującego się mięsa z warzywami dorzucamy przyprawy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Pozostawiamy na gazie na małym ogniu, aż do momentu kiedy mięso będzie miękkie, a warzywa prawie się rozpadną i dadzą piękny czerwony kolor zupie. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, przykrywamy garnek pokrywką i po około 10 minutach wyłączamy gaz i zostawiamy przykrytą aby ziemniaki same "doszły" . Po tym czasie doprawiamy przecierem pomidorowym oraz papryką słodką i wędzoną w proszku i do swojego smaku solą i pieprzem. Zupa jest pyszna w dniu gotowania ale jeszcze lepsza na drugi dzień. Czasem dodaję 100 ml czerwonego wina ma wtedy piękny aromat lekko owocowy. Polecam i życzę smacznego

Bosch do kuchni