Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Krem z białych warzyw ze szczypiorkiem

Krem z białych warzyw ze szczypiorkiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupy krem to niezwykle pożywne dania. Tym razem krem z białych warzyw.

Składniki

1 kalafior
1 średni seler
1 biała rzodkiew
3 średnie ziemniaki
1 por (tylko biała część)
1 pęczek szczypiorku
4 ząbki czosnku
2 średnie cebule
3L bulionu drobiowego
2L mleka
200ml.śmietany
2 bułki pszenne
sól, biały pieprz,świeży i suszony imbir do smaku

Opis wykonania

Wszystkie warzywa oczyszczamy,obieramy,płuczemy pod bieżącą wodą,kroimy na mniejsze kawałki,wrzucamy do garnka.Zalewamy bulionem oraz mlekiem,dodajemy czosnek,świeży imbir.Gotujemy na małym ogniu aż wszystkie warzywa zmiękną.Miksujemy blenderem na gładko,dodajemy śmietanę,doprawiamy do smaku.Bułki kroimy w kostkę,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni,rumienimy na złoty kolor.Posypujemy delikatnie suszonym imbirem.Zupę rozlewamy na talerze,posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Podajemy z grzankami.SMACZNEGO.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych