Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem z fasolki szparagowej

Opis wykonania

Zupa krem z fasolki szparagowej według bardzo prostego przepisu to szybkie danie obiadowe, które zrobisz w pół godziny. Delikatna, kremowa i sycąca zupa sprawdzi się zarówno w codziennym menu, jak i podczas wizyty gości, w roli pierwszego dania. Z chrupiącymi grzankami i aromatyczną pietruszką nie tylko pięknie wygląda, ale także niesamowicie smakuje. Wypróbuj prosty przepis na zupę krem z fasolki szparagowej – szybkie i smaczne danie dla całej rodziny.

  1. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na maśle aż się zeszkli.

  2. Selera/pietruszkę oraz ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.

  3. Do gorącego bulionu włóż pokrojone warzywa i gotuj około 10 minut, następnie dodaj fasolkę szparagową. Całość gotuj dalej aż do miękkości na wolnym ogniu.

  4. Gdy warzywa zmiękną dodaj sól i pieprz, dopraw według uznania i zestaw z ognia.

  5. Mąkę ziemniaczaną rozrób w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodawaj powoli do garnka z zupą dokładnie mieszając, aby nie porobiły się grudki.

  6. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę i ponowie zagotuj.

    Zupę podawaj z odrobiną śmietany i posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki. Możesz również dodać pszenne lub pełnoziarniste grzanki, aby zupa krem  była bardziej treściwa.