Zupa krem z fasolki szparagowej
4 porcje
30 min
Łatwe
3.33 (Ilość ocen: 6)
Składniki
Wartości odżywcze
Zupa krem z fasolki szparagowej
Zupa krem z fasolki szparagowej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na maśle aż się zeszkli.
Selera/pietruszkę oraz ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Do gorącego bulionu włóż pokrojone warzywa i gotuj około 10 minut, następnie dodaj fasolkę szparagową. Całość gotuj dalej aż do miękkości na wolnym ogniu.
Gdy warzywa zmiękną dodaj sól i pieprz, dopraw według uznania i zestaw z ognia.
Mąkę ziemniaczaną rozrób w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodawaj powoli do garnka z zupą dokładnie mieszając, aby nie porobiły się grudki.
Całość zmiksuj blenderem na gładką masę i ponowie zagotuj.
Zupę podawaj z odrobiną śmietany i posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki. Możesz również dodać pszenne lub pełnoziarniste grzanki, aby zupa krem była bardziej treściwa.
Komentarze