Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smaki dzieciństwa w wykonaniu Pani Ani to danie, którego nie da się popsuć. Jest prosta, a przy tym wyjątkowa smaczna!

Składniki

1,5 kg Ziemniaki
2 szt. Szyja z indyka
300 g Kiełbasa wiejska
3 szt. Marchew
1 szt. Pietruszka
1 garść Natka pietruszki
1 szt. Seler
1 szt. Por
3 szt. Liść laurowy
4 szt. Ziele angielskie
125 ml Śmietana 12%
4 łyżka Mąka pszenna
600 g Ogórki kiszone

Opis wykonania

  1. W pierwszej kolejności ugotuj wywar z szyi indyka.
  2. Bulion gotuj do momentu aż znajdujące się w nim mięso łatwo będzie oddzielić od kości.
  3. Do wywaru dodaj kiełbasę.
  4. Gotuj kilka minut do momentu wrzenia, nastepnie wrzuć warzywa.
  5. Po ugotowaniu wywaru wyciągnij z niego pietruszkę, por i seler.
  6. Do zupy dodaj starte (na tarce) ogórki.
  7. Po zagotowaniu dodaj śmietanę, zagęść mąką, dodaj natkę.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Bardzo ciekawe chętnie spróbuję :)
Radosław
Polski klasyk z niedzielnego stołu
Ewusia1222
Wspaniała zupa