Zupa ogórkowa Anny Herbuś
4 porcje
40 min
Łatwe
Smaki dzieciństwa w wykonaniu Pani Ani to danie, którego nie da się popsuć.
Jest prosta, a przy tym wyjątkowa smaczna!
Składniki
1,5 kg Ziemniaki
2 szt. Szyja z indyka
300 g Kiełbasa wiejska
3 szt. Marchew
1 szt. Pietruszka
1 garść Natka pietruszki
1 szt. Seler
1 szt. Por
3 szt. Liść laurowy
4 szt. Ziele angielskie
125 ml Śmietana 12%
4 łyżka Mąka pszenna
600 g Ogórki kiszone
Zupa ogórkowa Anny Herbuś
Zupa ogórkowa Anny Herbuś
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- W pierwszej kolejności ugotuj wywar z szyi indyka.
- Bulion gotuj do momentu aż znajdujące się w nim mięso łatwo będzie oddzielić od kości.
- Do wywaru dodaj kiełbasę.
- Gotuj kilka minut do momentu wrzenia, nastepnie wrzuć warzywa.
- Po ugotowaniu wywaru wyciągnij z niego pietruszkę, por i seler.
- Do zupy dodaj starte (na tarce) ogórki.
- Po zagotowaniu dodaj śmietanę, zagęść mąką, dodaj natkę.
Komentarze