Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kremowa zupa serowa ze świeżymi ziołami

Opis wykonania

Zupa z sera topionego i kuli tłuszczowo-mącznej.

Tłuszcz i mąkę wymieszać widelcem i — uformować z tej masy kulę. Rosół, mleko i śmietanę wlać do wysokiego naczynia. Dodać kulę tłuszczowo-mączną, ser topiony, sóI oraz pieprz i gotować w zamkniętym naczyniu w podany sposób. Następnie mieszać zupę do momentu rozpuszczenia tłuszczowo-mącznej kuIi i sera. Zagotować pod przykryciem w podany sposób. Doprawić zupę do smaku i posypać siekanymi ziołami. Sposób nastawiania: Gotowanie: Mikrofalówka 600 W, 10-12 minut. Zagotowanie: Mikrofalówka 600 W, 2 minuty. Wariant: zupę można również zawsze doprawić białym winem lub 1 łyżką stołową ziołowego sera topionego, ewentualnie doprawić ją innymi ziołami. Wskazówka: do zup, sosów, budyniów itp. należy stosować wysokie naczynia, aby nic nie wykipiało.