Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Kremowa zupa serowa ze świeżymi ziołami

Kremowa zupa serowa ze świeżymi ziołami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa z sera topionego i kuli tłuszczowo-mącznej.

Składniki

40 g tłuszczu
40 g mąki
1/2 l rosołu
1/4 l mleka
1/8 l słodkiej śmietany
200 g sera topionego
sól
pieprz
koperek
szczypiorek

Opis wykonania

Tłuszcz i mąkę wymieszać widelcem i — uformować z tej masy kulę. Rosół, mleko i śmietanę wlać do wysokiego naczynia. Dodać kulę tłuszczowo-mączną, ser topiony, sóI oraz pieprz i gotować w zamkniętym naczyniu w podany sposób. Następnie mieszać zupę do momentu rozpuszczenia tłuszczowo-mącznej kuIi i sera. Zagotować pod przykryciem w podany sposób. Doprawić zupę do smaku i posypać siekanymi ziołami. Sposób nastawiania: Gotowanie: Mikrofalówka 600 W, 10-12 minut. Zagotowanie: Mikrofalówka 600 W, 2 minuty. Wariant: zupę można również zawsze doprawić białym winem lub 1 łyżką stołową ziołowego sera topionego, ewentualnie doprawić ją innymi ziołami. Wskazówka: do zup, sosów, budyniów itp. należy stosować wysokie naczynia, aby nic nie wykipiało.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych