Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa ogórkowa o kremowej konsystencji, zapraszam po przepis na pewno Wam posmakuje

Składniki

2 l bulion drobiowy
1 szt. marchewka
3 szt. średnie ziemniaki
4 szt. ogórki kiszone
1 łyżka masło
1 garść zielony koperek
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szklanka woda z kiszonych ogórków

Opis wykonania

Ziemniaki obieramy kroimy w gruba kostkę, zalewamy bulionem wrzucamy obraną marchewkę i gotujemy do miękkości ziemniaków. Dwa ogórki ścieramy na drobnych oczkach tarki, pozostałe dwa na grubych, przekładamy do rondelka i chwilę dusimy z dodatkiem łyżki masła. Gdy ziemniaki są już ugotowane, zestawiamy z ognia wyjmujemy marchewkę i wszystko blendujemy na gładki krem. Do zupy dodajemy ogórki i pokrojoną na kawałki marchewkę doprawiamy do smaku solą pieprzem i kwaśna wodą. Posypujemy zielonym koperkiem przed podaniem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy