Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa, która pachnie i smakuje wakacjami!

Składniki

2 l bulion warzywny
1 szt. cebula
0,5 kg młoda kapusta
3 szt. młode ziemniaki
30-40 dkg kiełbasa jałowcowa
2 szt. marchewka
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
pęczek koperku
3 łyżka koncentrat pomidorowy
300 ml woda do rozrobienia koncentratu
3 szt. liść laurowy
4-5 szt. ziele angielskie
sól, pieprz, cukier

Opis wykonania

Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać startą na grubych oczkach marchewkę i cebulę. Podsmażyć, zalać 1 chochlą bulionu warzywnego. Dodać listek i ziele angielskie. Po 5 minutach podduszone warzywa dodać do reszty bulionu. Dodać obrane i pokrojone w średnią kostkę ziemniaki oraz posiekaną niezbyt drobno kapustę. Gotować ok. 10min. po tym czasie dodać koncentrat, odrobinę cukru, popieprzyć i posolić. Zagotować. Na patelni podsmażyć pokrojoną w półplasterki kiełbasę, dodać wraz z wytopionym tłuszczem do zupy. Ponownie spróbować i w razie potrzeby jeszcze raz doprawić. Wyłączyć gaz, do zupy dodać spory pęczek posiekanego koperku, zamieszać odstawić na chwilę aby koperek oddał swój aromat zupie.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych