Pomarańczowa zupa jarzynowa
9 porcje
80 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Pyszna,bardzo zdrowa zupa.Polecam.
Składniki
1porcja rosołowa
1 kość wędzona(wieprzowa)
2 średnie buraki
5 marchewek
3 pietruszki
1/2 selera
ćwiartka małej białej kapusty
3 ząbki czosnku
2 cebule
1 por (biała część)
4 średnie ziemniaki
liść laurowy
ziele angielskie
1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego
1/2 łyżeczki kminku całego
1/2 łyżeczki majeranku
sól,pieprz,maggi do smaku
łyżeczka margaryny
Pomarańczowa zupa jarzynowa
Pomarańczowa zupa jarzynowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do 5L garnka wlewamy wodę i wrzucamy porcję rosołową i kość wędzoną ,ziele i liść laurowy.Gotujemy wywar ok.1 godz.W międzyczasie wszystkie warzywa płuczemy, obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę.Z wywaru wyjmujemy wkład ,cebule podsmażamy na złocisty kolor a następnie wrzucamy z pokrojonymi burakami do wywaru gotujemy kolejne 20 min.Po tym czasie wrzucamy resztę warzyw i gotujemy do miękkości.Doprawiamy do smaku. Podajemy z tostem lub grzankami (natartymi czosnkiem).SMACZNEGO.
Komentarze