Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna,bardzo zdrowa zupa.Polecam.

Składniki

1porcja rosołowa
1 kość wędzona(wieprzowa)
2 średnie buraki
5 marchewek
3 pietruszki
1/2 selera
ćwiartka małej białej kapusty
3 ząbki czosnku
2 cebule
1 por (biała część)
4 średnie ziemniaki
liść laurowy
ziele angielskie
1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego
1/2 łyżeczki kminku całego
1/2 łyżeczki majeranku
sól,pieprz,maggi do smaku
łyżeczka margaryny

Opis wykonania

Do 5L garnka wlewamy wodę i wrzucamy porcję rosołową i kość wędzoną ,ziele i liść laurowy.Gotujemy wywar ok.1 godz.W międzyczasie wszystkie warzywa płuczemy, obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę.Z wywaru wyjmujemy wkład ,cebule podsmażamy na złocisty kolor a następnie wrzucamy z pokrojonymi burakami do wywaru gotujemy kolejne 20 min.Po tym czasie wrzucamy resztę warzyw i gotujemy do miękkości.Doprawiamy do smaku. Podajemy z tostem lub grzankami (natartymi czosnkiem).SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Prosty przepis, na każde umiejętności kulinarne :) Zamiast maggi dodałabym świeży lubczyk, zdecydowanie zdrowsza opcja!

Powiązane przepisy