Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa meksykańska będzie idealnym pomysłem na przygotowanie kolacji dla osób, które lubią nieco bardziej pikantne potrawy. Jest to zatem doskonały pomysł na zimowe wieczory, by móc się nieco rozgrzać i zjeść coś pysznego.

Składniki

400-500 g mięsa mielonego (najlepiej drobiowe)
1 szt. cebuli
1 l bulionu warzywnego
1 opakowanie przecieru pomidorowego
1 szt. papryki czerwonej
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
do smaku papryka ostra, słodka, sól, pieprz
do smażenia olej

Opis wykonania

Cebulę oraz paprykę drobno pokrój i podsmaż na patelni. Dodaj mięso mielone i wszystko usmaż. Całość przełóż do garnka.

Zawartość garnka zalej bulionem i gotuj około 15 minut. Następnie dodaj przecier pomidorowy i gotuj 10 minut.

Porada

Zupę meksykańską z mięsem mielonym podawać można ze świeżym pieczywem albo grzankami. Na talerzu zupę można posypać natką pietruszki albo kolendrą.

Bosh Logo
Bosh

Kukurydzę oraz fasolę odcedź. Dodaj do zupy. Całość dopraw papryką ostrą oraz słodką, a także solą i pieprzem. Gotuj jeszcze około 15 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Treściwie i sycąco, w sam raz na parę dni jedzenia hehe