Zupa meksykańska z mięsem mielonym

4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę oraz paprykę drobno pokrój i podsmaż na patelni. Dodaj mięso mielone i wszystko usmaż. Całość przełóż do garnka.
Zawartość garnka zalej bulionem i gotuj około 15 minut. Następnie dodaj przecier pomidorowy i gotuj 10 minut.
Porada
Zupę meksykańską z mięsem mielonym podawać można ze świeżym pieczywem albo grzankami. Na talerzu zupę można posypać natką pietruszki albo kolendrą.

Kukurydzę oraz fasolę odcedź. Dodaj do zupy. Całość dopraw papryką ostrą oraz słodką, a także solą i pieprzem. Gotuj jeszcze około 15 minut.
Komentarze