Zupa meksykańska z mięsem mielonym
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę oraz paprykę drobno pokrój i podsmaż na patelni. Dodaj mięso mielone i wszystko usmaż. Całość przełóż do garnka.
Zawartość garnka zalej bulionem i gotuj około 15 minut. Następnie dodaj przecier pomidorowy i gotuj 10 minut.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Kukurydzę oraz fasolę odcedź. Dodaj do zupy. Całość dopraw papryką ostrą oraz słodką, a także solą i pieprzem. Gotuj jeszcze około 15 minut.
Komentarze