Beef stroganoff
4 porcje
60 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Beef stroganoff
Beef stroganoff
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Polędwicę wołową oczyszczamy z błon i kroimy w paski.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Ogórki kroimy w plasterki, a następnie w słupki.
Na patelni rozgrzewamy masło razem ze smalcem.
Pokrojone mięso posypujemy mąką i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Po jednej minucie dodajemy cebulę oraz pieczarki i smażymy na rumiany kolor.
Doprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką (według uznania). Dodajemy koncentrat pomidorowy, ogórki i podlewamy bulionem.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Dusimy na płycie grzewczej, aż płyn zredukuje się o połowę. Dodajemy śmietanę i dusimy jeszcze 2 minuty.
Sos powinien być gęsty i aksamitny.
Podajemy natychmiast po usmażeniu.
Komentarze