Zupa jarzynowa
6 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Zupa jarzynowa
Zupa jarzynowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do garnka z 2 litrami wody dodajemy brukselkę, marchew, pietruszkę i seler pokrojony w kostkę oraz przyprawy. Gotujemy przez 10 minut.
Następnie dodajemy kalafior, brokuła oraz pokrojoną w kostkę (2x2cm) białą kapustę.
Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Z mąki i masła przyrządzamy zasmażkę 2 stopnia (mąka powinna mieć złoty kolor) i dodajemy do zupy.
Do kubka ze śmietaną wlewamy 100 ml zupy (śmietana w ten sposób się zahartuje i nie zważy się w zupie), dolewamy do zupy i mieszamy całość.
Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku, zdejmujemy z płyty i posypujemy posiekanym koperkiem i natką.
Komentarze