Zupa meksykanska
4 porcje
Średnie
Pyszna, syta zupa mieksykanska to miekanka warzyw konserwowych i mięsa wolowego
Wykonanie:
Składniki
3 łyżka oliwa
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
2 łyżka koncentrat pomidorowy
1 szt. cebula
300 g czerwona fasola
200 g kukurydza konserwowa
300 g pomidory pelati
500 g mieso mielone wolowe
Zupa meksykanska
Zupa meksykanska
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso i cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmażamy na oliwie. W głębokiej patelni lub garnku podsmażamy posiekany czosnek do którego dodajemy bez odcedzania kukurydzę, fasolę i pomidory następnie przyprawiamy słodka i ostrą papryką. Całość zalewamy bulionem, dodajemy podsmażone mięso i gotujemy na niewielkim ogniu aż mięso będzie miękkie. Powinno zając nam to około godziny. Na koniec dodajemy jeszcze koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.
Komentarze