Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, syta zupa mieksykanska to miekanka warzyw konserwowych i mięsa wolowego Wykonanie:

Składniki

3 łyżka oliwa
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
2 łyżka koncentrat pomidorowy
1 szt. cebula
300 g czerwona fasola
200 g kukurydza konserwowa
300 g pomidory pelati
500 g mieso mielone wolowe

Opis wykonania

Mięso i cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmażamy na oliwie. W głębokiej patelni lub garnku podsmażamy posiekany czosnek do którego dodajemy bez odcedzania kukurydzę, fasolę i pomidory następnie przyprawiamy słodka i ostrą papryką. Całość zalewamy bulionem, dodajemy podsmażone mięso i gotujemy na niewielkim ogniu aż mięso będzie miękkie. Powinno zając nam to około godziny. Na koniec dodajemy jeszcze koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
U mnie w słoiku, bo to świetna opcja na wynos ☺️ łatwo się odgrzewa do tego bułka i jest pysznie ☺️